Uuden Musiikin Lokakuu

2016Ohjelma


Taiteellisen johtajan tervehdys

”Luontokappaleita!” Näin luonnehtisin yhdellä sanalla Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalin ohjelmaa, jossa kiehtovan eriskummalliset otukset ja luontoaiheiset teokset vilisevät erinäköisien ja -kokoisien luontokappaleiden esittäminä.

Veli Kujala

Vuoden 2016 fokussäveltäjämme on nuori rovaniemeläissyntyinen Outi Tarkiainen, jonka ura on kansainvälisessä nosteessa. Tarkiainen on astunut nykymusiikkikentälle jazzmusiikin kautta, ja hänen musiikissaan kuuluu näiden kahden musiikinlajin kiinnostava ja puhutteleva yhteensulautuma. Tanssiryhmä Korpikomppania, koreografi Outi Räsänen ja ohjaaja Karoliina Niemelä syventävät Metsän hiljaisuuden kokemusta tanssin ja videon keinoin.

Saamme vieraaksemme maineikkaan Uusinta Ensemblen. ”Jo illan ensimmäisessä esityksessä kävi selväksi kuinka taitavia ja mielikuvituksellisia Uusinnan muusikot ovat”, kuvaili The New York Times vuonna 2014 Uusinta Ensembleä. Toinen vieraileva tähtemme on ”Suomen etevin levyttävä kitaristi” Petri Kumela, joka taituroi pienten otuksiensa kera.

Oululaisten elektronimusiikin säveltäjien uusi tuotanto sähköistää festivaalitunnelman heti kättelyssä tiistain avajaiskonsertissa. Festivaalin kuluessa juhlistetaan Kari Kuosmasen, Sakari Raappanan, Juha Piston, Olli Romanin ja Jouko Tötterströmin pyöreitä vuosia.

Kahdennentoista Uuden Musiikin Lokakuun ohjelmisto heijastaa erittäin hyvin tämän päivän nykymusiikin vapautunutta ja vivahteikasta ilmapiiriä. Tulkaa sankoin joukoin tutustumaan aikamme sävelseppojen uusiin virstanpylväisiin!

Veli Kujala