ENSIMMÄISET 50 VUOTTA, Su 11.10.2020 klo 19.00, Valve-sali, Oulu

Säveltäjä Jukka Ruohomäki

Su 11.10.2020 klo 19.00 Valve-sali, Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Oulu

ENSIMMÄISET 50 VUOTTA

TARUA JA TOTTA.

Jukka Ruohomäen 50-vuotissäveltäjäjuhla
Vapaa pääsy.


Jukka Ruohomäki (s. 1947) aloitti elektronimusiikin parissa syksyllä 1970. Hän teki elektronimusiikkia 1970-luvulla, tietokoneanimaatiota 1980-luvulla ja palasi takaisin elektronimusiikin pariin 1990-luvulla eikä ole vieläkään saanut alasta tarpeekseen.

Tarua ja totta on luentokonsertti, jonka Ruohomäki juontaa itse. Hän kertoo tekemisistään ja kokemuksistaan vuosien varrelta teksti-, kuva-, ja ääninäytteisiin sekä elokuviin ja sävellyksiinsä tukeutuen. Näkökulma on subjektiivinen, mutta yleisemmiltäkään elektronimusiikin, musiikkiteknologian ja tietokoneanimaation historioilta ei voida välttyä. Konsertti fokusoituu 1970- ja 1980-luvuille.

Kesto väliaikoineen 2 h.  

The First 50 Years

MYTHS AND REALITY

Jukka Ruohomäki’s 50th anniversary concert

Free admittance.

Jukka Ruohomäki (b. 1947) started making electronic music in the autumn of 1970. He continued creating electronic music in the 70s, turned to computer animation in the 80s, and after returning to electronic music in the 90s still has not had enough of it.

Myths and reality is a lecture-concert, hosted by Ruohomäki himself. He talks about his activities and experiences over the years, illustrating the stories with text, image and sound samples, as well as films and live performance. Jukka Ruohomäki’s perspective is subjective but the lecture-concert interweaves also with a more general history of electronic music, music technology and computer animation. The concert focuses on the periods of the 1970s and 1980s.

Duration 2 hours including one intermission.