Maria Puusaari Uuden Musiikin Lokakuun taiteelliseksi johtajaksi 2019

Uuden Musiikin Lokakuu –festivaalin uusi taiteellinen johtaja on Maria Puusaari. Hän aloittaa tehtävässä vuonna 2019.

Puusaari painottaa, että Uuden Musiikin Lokakuun perusta on pohjoissuomalaisten säveltäjien musiikki. Lisäksi hän haluaa esitellä kansainvälisiä virtauksia ja korostaa Oulun luonnetta teknologiakaupunkina ottamalla ohjelmistoihin elektroniikkaa ja monimediallisuutta hyödyntäviä teoksia. Puusaari haluaa panostaa lapsiin ja nuoriin tekemällä uusia avauksia mestarikurssi- ja koulutustoimintaan.

Maria Puusaari (s. 1977 Oulu) on Suomen arvostetuimpia nykymusiikin spesialisteja. Hän työskentelee viulistina Radion sinfoniaorkesterissa ja on Uusinta Ensemblen jäsen. Uusinta Ensemblessä ja soolokonserteissaan hän on tilannut ja kantaesittänyt runsaasti nykymusiikkia Suomessa ja ulkomailla. Puusaari on levyttänyt sooloteoksia ja kamarimusiikkia sekä kaupallisina julkaisuina että Yleisradion kantanauhoina ja hän esiintynyt lukuisissa Yleisradion televisiotaltioinneissa.

Tällä hetkellä Puusaari tekee taiteellista tohtorintutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa aiheenaan moderni viulumusiikki.

Maria Puusaari aloitti viuluopintonsa Oulun konservatoriossa ja on käynyt Madetojan musiikkilukion. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi.

Uuden Musiikin Lokakuu on Pohjois-Suomen nykymusiikkijuhlat. Viime vuonna festivaali on järjestettiin 27.-30.9.2018. Taiteellisena johtajana toimi tuolloin viimeistä kertaa harmonikkataiteilija Veli Kujala.