LAESTADIUKSEN PERINTÖ UUSIN SILMIN -Seminaari 12.10.2019, Oulun keskustan seurakuntatalo

Mikä Laestadiuksen perinnön tulkinnassa uudistuu? Mihin lestadiolainen liike suuntaa tulevaisuudessa? Näitä kysymyksiä pohtii tässä tuomiorovasti Satu Saarisen isännöimässä seminaarissa kolme alan asiantuntijaa. Juho Pentikäinen on Helsingin yliopiston uskontotieteen laitoksen emeritusprofessori, joka on erikoistunut etnografiaan ja folkloristiikkan. Vuoden papiksi 2018 valittu Erva Niittyvuopio on kirkon saamelaistyön uranuurtaja. Lapin yliopistossa politiikkatieteiden tutkijana. Lisäksi mukana on saamelainen muusikko Wimme Saari.

10.00-14.30
Keskustan seurakuntatalo, Iso sali
(Isokatu 17)

LAESTADIUKSEN PERINTÖ UUSIN SILMIN

Seminaari. Vapaa pääsy.
Järjestää Oulun tuomiokirkkoseurakunta ja Oulun hiippakunta

Professori Juha Pentikäinen
Hiippakuntasihteeri Erva Niittyvuopio
Saamlainen muusikko Wimme Saari

Puheenvuoroja Laestadiuksen ja lestadiolaisuuden tutkijoilta.