Tuoreita tulkintoja Oulu Sinfonialta

Osana koronakevään nettikampanjaansa Oulu Sinfonian muusikot ovat taltioineet Youtube-kanavalleen neljä oulaista nykymusiikkiteosta. Jaakko Kuusiston puhallinkvintetto Miete soi Oulu Sinfonian huippupuhaltatjien esityksenä täällä.

Oulun konservatorion teorianopettajana työskentelevän Seppo Torvikosken teoksia kuullaan aivan liian vähän. Oulu Sinfonian muusikot korjaavat tätä asiantilaa hänen jousikvartettonsa esityksellä täällä.

Muutama vuosi sitten Jouko Tötterström sävelsi Oulu Sinfonian klarinettitaiturille Markku ’Korkki’ Korhoselle fantasian, jossa Korkki saa esittää huikeita soittajan ja tulkitsijan kykyjään. Oulu Sinfonia julkaisee lisäksi niin kaipausta kuin kiihkeitä sävyjä soivan tulkinnan Jouko Tötterströmin jousikvintetosta Visioni di notte (Näkyjä yössä).